Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>

ECSP Armoede Learning Event

Het ECSP organiseert 20 september 2017 van 13.00-18.00 het Armoede Learning Event voor filantropen en filantropische fondsen om hen te prikkelen en te inspireren tot nieuwe, meer effectieve manieren om armoede te bestrijden.
lees verder >>

Manifest Filantropie en Giftenaftrek

Brief SBF aan Tweede Kamer: Giftenaftrek en Manifest Filantropie
lees verder >>

Vacature Sint Laurensfonds

Sint Laurensfonds is op zoek naar een projectadviseur.
lees verder >>  ECSP Conferentie

  De Toekomst van Fondsen in de Filantropie

  Op donderdag 21 maart vindt de conferentie 'De Toekomst van Fondsen in de Filantropie' van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) plaats bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

  Fondsen en filantropische instellingen staan voor complexe vraagstukken. Met het afnemen van overheidssteun voor onder andere cultuur en ontwikkelingssamenwerking neemt de druk op deze instellingen toe. In een compact middagprogramma komen praktijk en wetenschap samen om een aantal van deze vraagstukken te belichten.

  Keynote speaker Steven van Eijck (SBF) zal ingaan op de kansen en uitdagingen die voor fondsen en filantropische instellingen in het verschiet liggen. Professoren en onderzoekers van het ECSP zullen samen met Lisa Jordan (FIN-lid Bernard van Leer Foundation) en Eric Visser (Children Asking) spreken over vraagstukken rond governance, de opschaling van organisaties en projecten en het meten van impact. 

  Datum: donderdag 21 maart 2013, 12:00 – 16:15 uur
  Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam
  Burgemeester Oudlaan 50
  3062 PA ROTTERDAM
  Complex Woudestein
  Expo & Congrescentrum (M-gebouw)

  Klik hier om u aan te melden. 

  Aan de deelname aan de ECSP conferentie zijn geen kosten verbonden.

  Terug